Gebe okulumuz yeni yerinde hizmet vermeye başladı
26 Ocak 2022

Gebe okulumuz Yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Gölbaşı Devlet Hastanesinde bulunan gebe okulu, yeniden dizayn edilerek poliklinik binası 2. katta hizmet vermeye başladı. Gebe okulunda görevli ebe tarafından anne adaylarına; doğum öncesi ve doğum sonrası bilgilendirme eğitimleri, yenidoğan bakımı, anne sütünün önemi, normal doğuma özendirme, doğum ağrıları ile baş etme vb. eğitimler verilmektedir.  Hastanemizde ücretsiz olarak hizmet verilen gebe okulunda hafta içi Çarşamba günleri saat 11’de Fizyoterapist Yaprak ÇAĞLAYAN eşliğinde rahat doğum egzersizleri yaptırılmaktadır. Aynı zamanda Diyetisyen Mehmet KİRİŞÇİ tarafından gebelikte, lohusalıkta ve emzirme döneminde sağlıklı beslenme ile ilgili eğitimler verilmektedir.
Doğum öncesi ve doğum sonrası bilgilendirme ve danışmanlık hizmetlerinin anne ve bebek sağlığı için büyük önem arz ettiğini belirten Hastane Başhekim Dr.Selim KUŞAĞLI;  “yeni bir mekânda yeniden donatılarak hizmet vermeye başlayan gebe okulumuza tüm anne adaylarımız davetlidir” dedi.