Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenleme Birimi
22 Ekim 2018

SAĞLIK KURULU VE RAPOR HİZMETLERİ

Hastanemizde Sağlık Kurulu Hizmeti verilmektedir.

Sağlık Kurulu Birimimiz, hastanemiz poliklinik binası 1. katında bulunmakta olup, randevu sistemi ile çalışmaktadır. Haftanın her günü hasta kabul ve randevu işlemleri yapılmaktadır. Engelli raporları (evde bakım,engelli hakları,vergi indirimi,Ötv indirimi vb.) için başvuran hastalarımızın başvuruları randevu sistemi ile kabul edilmektedir. Randevulu hastaların haricinde ücretli rapor işlemleri (iş başvurusu, memurluk ataması, üniversiteye kayıt vb.) müracaat eden vatandaşlarımız için randevu şartı aranmaktadır. Randevu almak isteyen hastalarımız her gün 08:00 – 16:00 saatleri arasında sağlık kurulu birimimize başvurabilirler.

Başvuru amaçlarına göre kayıt işlemleri tamamlanan hastalarımız Heyet Poliklinikleri’ ne yönlendirilmektedir. Heyet Poliklinikleri’ nde 08:30-12:00 saatleri arasında branş muayeneleri yapılmaktadır. Muayeneleri tamamlanan hastalarımızın evrakları kontrolden geçirilerek karara bağlanmak üzere heyet toplantısına alınır. Her hafta perşembe günü hastanemiz toplantı  salonunda engelli raporları heyet toplantısı düzenlenmektedir.

Hastaların da bizzat katıldığı toplantı sonrasında düzenlenen raporlar imza ve onay aşamalarının tamamlanmasından sonra 10 (on) gün içerisinde rapor sahibine ya da birinci derece yakınına veya vekil tayin edilenlere imza karşılığı teslim edilir. Kurumlardan resmi yazı ile istenen raporlar da yine resmi yazı ile kuruma iletilir.