Hastanemizde Obezite Danışma Birimi Açıldı
26 Ocak 2022

Sağlık Bakanlığının obezite ile mücadele programı kapsamında Gölbaşı Devlet Hastanesinde Obezite Danışma Birimi hizmete girdi.
Çağımızın hastalığı olan obezite günümüzde de bütün ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Obezite ile mücadelede ülke genelinde ve ilçemizde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Obezite tedavisi, bireyin kararlılığı ve etkin olarak katılımını gerektiren, tedavisi zorunlu, uzun ve süreklilik arz eden bir süreçtir.

Obezite ile mücadele kapsamında Gölbaşı Devlet Hastanesi bünyesinde Dahiliye Uzmanı Doktor Ahmet Gültepe başkanlığında fizyoterapist, psikolog, diyetisyen ve diabet hemşiresinden oluşan bir ekip kuruldu. Kilo verme ve zayıflama programına yeni başlayan danışanlara bu yıl ilki düzenlenen “Obezite ve Sağlıklı Yaşam” konulu eğitim verildi. Obezite ve Sağlıklı Yaşam  konulu eğitim  toplantısına katılım ve ilgi yoğundu.

Obezite Danışma Birimi hakkında bilgi veren Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.selim KUŞAĞLI şunları kaydetti; “İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet GÜLTEPE başkanlığındaki ekip ile beraber obezite ve fazla kilo sorunu olan hastalarımıza yardımcı olacaklarını belirtti.

2020-01-09 at 13.38.02.jpeg

2020-01-09 at 13.38.01(1).jpeg